Toch nog vragen over folders bezorgen?

Folders bezorgen doe je elke week op zaterdag, zondag (in principe) en/of maandag, dus dat wil je goed organiseren en combineren met school of sport of een ander bijbaantje. Zorg daarom dat je niet met vragen blijft zitten en kijk hieronder bij de veelgestelde vragen.

 • Wat zijn de bezorgdagen van Spotta?

  Wat zijn de bezorgdagen van Spotta?

  De bezorgdagen zijn zaterdag, zondag (in principe) en/of maandag.

  Waarom staat er (in principe) achter zondag? 

  Bezorgers die jonger zijn dan 15 jaar mogen volgens de Arbeidstijdenwet niet op zondag werken, maar alle andere bezorgers wel. Daarom staat er (in principe) achter zondag, voor de ene bezorger is dit dus wel een bezorgdag, maar voor de andere niet. 

 • Hoeveel en wanneer krijg ik betaald?

  Hoeveel krijg ik precies betaald? 

  Als je bezorgt bij Spotta krijg je een minimum uurloon voor jouw leeftijd en dit vermenigvuldigen we met de bezorgtijd van jouw wijk. Bezorgers van 13 en 14 jaar krijgen hetzelfde minimum uurloon als een 15 jarige bezorger. Hierbij krijg je ook nog een gewichtstoeslag en een vakantietoeslag. Het is de ene week meer dan de andere week. De vakantietoeslag ontvang je bij iedere betaling van je vergoeding. Houd er ook rekening mee dat je in het begin langer met bezorgen bezig bent dan wanneer je een aantal weken hebt bezorgd en dus meer ervaren bent. Ook het hulpmiddel dat je gebruikt, bijvoorbeeld een fiets of een karretje, heeft invloed op de tijd die je bezig bent met een folderwijk.

  Bij je aanstelling hoor je wat jouw wijk je per week ongeveer oplevert. Het precieze bedrag staat trouwens elke week op jouw persoonlijke internetpagina; Mijn Spotta.

  Wanneer krijg ik uitbetaald?

  Gemiddeld twee keer per maand krijg je je verdiende bezorgvergoeding op je bankrekening gestort. Bekijk hier wanneer bezorgers hun vergoeding ontvangen in 2022.

   

 • Waar kan ik terecht voor vragen en problemen?

  Je kan altijd rekenen op je collega's van de Bezorgersservice van de Spotta locatie in jouw regio. Als je start met folders bezorgen, komt de Bezorgerscoördinator bij je langs om met je te bespreken hoe het bezorgen allemaal in zijn werk gaat.

  Heb je vragen of loop je tegen problemen aan bij het bezorgen? Vul dan hier het contactformulier in.

 • En als ik wil stoppen met bezorgen?

  Doorgeven dat je wilt stoppen doe je altijd bij je eigen afdeling van de Bezorgersservice. We vragen je dat uiterlijk vier weken van tevoren te doen. Want dan hebben we tijd om een andere bezorger voor jouw wijk te zoeken. Ga naar het contactformulier en vul je bezorgersnummer, je adresgegevens, je telefoonnummer, je e-mailadres, de datum waarop je wilt stoppen en de reden waarom je opzegt in. Je ontvangt altijd een bevestiging.

  Weet je een vervanger? 

  Ga je stoppen en weet je iemand die jouw wijk graag wil overnemen? Dan kan je dit ook meteen doorgeven.

 • Ik ben ziek, wat moet ik nu doen?

  Als je ziek bent of op vakantie gaat, verwachten we dat je zelf voor vervanging zorgt. Je hebt vast wel een vriend(in), zus, broer of buurjongen die jouw wijk tijdelijk van je wil overnemen.

  Je vakantieplannen geef je door via het vakantieformulier in Mijn Spotta, jouw persoonlijk internetpagina. Lukt het echt niet om vervanging te vinden? Neem dan contact op met je collega's van de Bezorgersservice door het invullen van het contactformulier of het sturen van een e-mail naar bezorgeren@spotta.nl