Toch nog vragen over folders bezorgen?

Folders bezorgen doe je elke week op zaterdag, zondag (in principe), maandag en/of dinsdag, dus dat wil je goed organiseren en combineren met school of sport of een ander bijbaantje. Zorg daarom dat je niet met vragen blijft zitten en kijk hieronder bij de veelgestelde vragen.

 • Wat zijn de bezorgdagen van Spotta?

  Wat zijn de bezorgdagen van Spotta?

  De bezorgdagen zijn zaterdag, zondag (in principe), maandag en dinsdag.

  Waarom staat er (in principe) achter zondag? 

  Bezorgers die jonger zijn dan 15 jaar mogen volgens de Arbeidstijdenwet niet op zondag werken, maar alle andere bezorgers wel. Daarom staat er (in principe) achter zondag, voor de ene bezorger is dit dus wel een bezorgdag, maar voor de andere niet. 

 • Hoeveel en wanneer krijg ik betaald?

  Hoeveel krijg ik precies betaald? 

  Als je bezorgt bij Spotta en je bent jonger dan 18 jaar, dan verdien je per uur meer dan wanneer je in de supermarkt zou werken. Een bezorger die 2 uur folders bezorgt, verdient tot circa 7,50 euro. Je vergoeding is mede afhankelijk van het gewicht van de folders. Het is de ene week meer dan de andere week. Houd er ook rekening mee dat je in het begin langer met bezorgen bezig bent waardoor je omgerekend per uur minder verdient dan wanneer je een aantal weken hebt bezorgd en dus meer ervaren bent. Ook het hulpmiddel dat je gebruikt, bijvoorbeeld een fiets of een karretje, heeft invloed op de tijd die je bezig bent met een folderwijk.

  Bij je aanstelling hoor je wat jouw wijk je per week ongeveer oplevert. Het precieze bedrag staat trouwens elke week op jouw persoonlijke internetpagina; Mijn Spotta.

  Wanneer krijg ik uitbetaald?

  Gemiddeld twee keer per maand krijg je je verdiende bezorgvergoeding op je bankrekening gestort. Bekijk hieronder wanneer bezorgers hun vergoeding ontvangen in 2019.

 • Waar kan ik terecht voor vragen en problemen?

  Je kan altijd rekenen op je collega's van de Bezorgersservice van de Spotta locatie in jouw regio. Als je start met folders bezorgen, komt de Bezorgerscoördinator bij je langs om met je te bespreken hoe het bezorgen allemaal in zijn werk gaat.

  Heb je vragen of loop je tegen problemen aan bij het bezorgen? Dan kan je altijd even bellen of e-mailen met de Bezorgersservice via 088 - 868 2000 of vul hier het contactformulier in.

 • En als ik wil stoppen met bezorgen?

  Doorgeven dat je wilt stoppen doe je altijd bij je eigen afdeling van de Bezorgersservice. We vragen je dat uiterlijk vier weken van tevoren te doen. Want dan hebben we tijd om een andere bezorger voor jouw wijk te zoeken. Ga naar het  contactformulier en vul je bezorgersnummer, je adresgegevens, je telefoonnummer, je e-mailadres, de datum waarop je wilt stoppen en de reden waarom je opzegt in. Je ontvangt altijd een bevestiging.

  Weet je een vervanger? 

  Ga je stoppen en weet je iemand die jouw wijk graag wil overnemen? Dan kan je dit ook meteen doorgeven.

 • Ik ben ziek, wat moet ik nu doen?

  Als je ziek bent of op vakantie gaat, verwachten we dat je zelf voor vervanging zorgt.  Je hebt vast wel een vriend(in), zus, broer of buurjongen die jouw wijk tijdelijk van je wil overnemen.

  Je vakantieplannen geef je door via het vakantieformulier in Mijn Spotta, jouw persoonlijk internetpagina. Lukt het echt niet om vervanging te vinden? Neem dan contact op met je collega's van de Bezorgersservice via telefoonnummer 088 - 868 2000.

 • Wat zijn de actievoorwaarden voor het winnen van een iPhone of Fashion Giftcard?

  Je maakt kans op de iPhone of één van de 25 Fashion Giftcards;

  • Als je bent gestart met bezorgen in de vakantieperiode (1 juni t/m 30 september).
  • Als je nog bezorger bent op het moment dat de winnaars bekend worden gemaakt.
  • De winnaar wordt in oktober 2019 bekendgemaakt op Mijn Spotta en de Facebook en Instagrampagina van @Spottabezorger.
  • De prijs kan niet worden ingewisseld voor geld.
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Betaalschema 2019